Curriculum Vitae
Nume si prenume:
MUNTEANU CORNELIA DIMITRULA
Data nasterii: 26.10.1955 Brasov
Stare civila: casatorita, un copil
Adresa: Bucuresti, Aleea Parva 5, bloc D23B, sc.C, ap.27, sector 6
Telefon: 778.58.59
 
 

 

STUDII
1978-1983 - Institutul Politehnic Bucuresti, facultatea  Tehnologia Constructiilor de Masini – inginer 
1974-1976 -Scoala de Specializare Postliceala Sanitara, Bucuresti Fundeni- asistent medical
1970-1974 - Liceul Economic Brasov, sectia planificare - contabilitate.

ACTIVITATE PROFESIONALA
1999 – pana in prezent 
Director executiv Centrul pentru Studii Complexe (ONG)
1999 – pana in prezent 
Asociat unic al firmei AsTech Solutions s.r.l.
Firma premiata in anul 2000 pentru soft stiintific la Targul National de soft Binary, fiind si integrator de sistem National Instruments.1999 

Asistent director general – S.C.NS Management S.A .
Activitate de consiliere si coordonare in cadrul firmei specializata in management editorial 1998 

Asistent director general Grup Editorial NEMIRA 
Activitate de consiliere si coordonare  in special pe proiecte de dezvoltare , precum si organizarea si reprezentarea institutiei in actiuni de tip eveniment (lansari de carte, mese rotunde, emisiuni televizate, interviuri) 
1997 –1999

Director Departament programe de tineret,  Centrul pentru Studii Complexe 
Organizare si participare la evenimente de tineret in scopul formarii abilitatilor pentru invatamantul continuu si netraumatic,  cu privire speciala asupra scolilor de vara: Atlantykron Cernavoda, organizata in parteneriat cu MTS si FNTSF, FRACTAL ‘xx Resita- organizata in parteneriat cu DTSJ Caras Severin si asociatia de tineret COGITO Resita.  

1996 – membru fondator si secretar general Centrul pentru Studii Complexe, 
ONG dedicat cercetarii stiintifice si promovarii paradigmei Complexitatii, precum si formarii si informarii tinerei generatii asupra celor mai noi tendinte in domeniul calitatii vietii si performantei umane.

1990- 1997- cercetator stiintific , Institutul de Geodinamica al Academiei Romane

1986-1990 - inginer-profesor de specialitate tehnica in invatamant mediu, Liceul "Ghe. Lazar" Bucuresti si Colegiul National "Sf. Sava" Bucuresti

1983-1986 - inginer tehnolog la intreprinderea Automatica, sectia de roboti industriali 

1976-1978 - asistent medical Spitalul Brancovenesc 

ACTIVITATE STIINTIFICA
1997 - Doctorand în specialitatea Stiinta Materialelor cu tema: "Contributii privind studiul calitatii suprafetelor pieselor obtinute prin acoperiri superficiale utilizand tehnici fractale", coordonator stiintific prof.dr.ing. Ghe. Calea (faza actuala: elaborarea tezei)

1995 - Doctorand in specialitatea Fizica Pamantului, cu tema: "Senzori biologici - implicatii in geodinamica", coordonator stiintific prof.dr ing.Dorel Zugravescu

1985 -Curs postuniversitar Institutul Politehnic Bucuresti: "Tehnologii neconventionale"

In cadrul activitatii de cercetare stiintifica desfasurata se pot mentiona:
1980-1983 -  in cadrul cercurilor stiintifice studentesti din Institutul Politehnic au fost finalizate prin lucrari comunicate la sesiuni studentesti urmatoarele teme:
- utilizarea tehnologiilor neconventionale de sudare (plasma, microplasma, laser, fascicul de electroni) la sudarea tevilor in placile tubulare la schimbatoarele de caldura;
- analiza comparativa a sudarii cu plasma, laser si fascicul de electroni;
- depunerea automata de cositor pe benzile de cupru utilizate in industria sigurantelor fuzibile;
- tehnologie si echipament pentru controlul electromagnetic al arcului electric la sudarea WIG si plasma.
Ultima tema a constituit pe linga tematica examenului de diploma si obiectul unui contract de cercetare cu IAMC Otopeni, contract in cadrul caruia s-a prezentat o baza teoretica originala privind interactiunea cimpului electromagnetic asupra arcului electric, precum si proiectul si prototipul primului echipament de pendulare a arcului electric la sudare (ELOSAR 01). In baza acestui proiect, IAMC Otopeni a executat primul echipament industrial de pendulare electromagnetica a arcului EPAS 01.  

1983 - am participat in cadrul Colectivului de cercetare-proiectare al intreprinderii IAMSAT Bucuresti, la rezolvarea tematicii privind "Tehnologia de sudare circulara pentru imbinarea tevilor cu pereti subtiri din instalatiile de comanda ale Centralei nucleare Cernavoda".

1983-1986 - am participat la omologarea robotului RIP 6,3 si RIP 63 in cadrul colectivului de cercetare proiectare al Intreprinderii Automatica Bucuresti, actiune ce a primit si premiul Academiei Romane. Activitatea a constat in: recunoasterea structurala a celor 2 tipuri de roboti, asimilarea limbajului de programare specific, precum si proiectarea dispozitivelor auxiliare specifice aplicatiilor curente.

1986-1990 - am coordonat activitatea de cercetare in cadrul cercurilor de elevi ale Liceelor "Ghe. Lazar" si "N. Balcescu", pe urmatoarele teme:- Influenta formei geometrice a spatiului asupra procesului de cristalizare; Calculatorul, intre moda si necesitate.

1988 – participare la Sesiunea de comunicari din cadrul Conferintei de Tehnologie subacvatica, Constanta 

1988, cu tema "Controlul magnetografic si magnetoscopic subacvatic al imbinarilor sudate".

1990 - incepand cu acest an, am abordat o tematica stiintifica de sinteza in vederea valorificarii cunostintelor acumulate atit in domeniul biologiei, cit si in domeniul tehnic. Aceasta activitate a vizat ordonarea informatiilor generale din domeniile: botanic, biologic, biochimic, in vederea definirii conceptului de senzor biologic, capabil sa furnizeze informatii corelabile cu factori de risc in zone geodinamic active, precum zona Vrancea. actiunea a fost concretizata in lucrarea "Biosenzori – aplicatii în Geodinamica, conducator stiintific D.Zugravescu, membru corespondent al Academiei Romane.

1997- responsabil de contract cu tema: Studii si cercetari preliminare asupra modalitatii de obiectivare a vitalitatii embrionului prin tehnici complexe de investigare – beneficiar ROMSUINTEST Peris
 - coparticipant la tema:Notiuni de modelarea proceselor biologice; Modele utilizate in biologie; Notiuni generale de geometrie fractal㠖 beneficiar Laboratorul Central Sanitar Veterinar de Diagnostic Bucuresti

1998 – responsabil proiect - Metodã complexã de apreciere a culturilor de bacterii pentru diagnostic diferential. – beneficiar Laboratorul Central Sanitar Veterinar de Diagnostic Bucuresti
- coparticipant la proiectul cu tema:Metoda de estimare operativa a starii de sanatate a unui animal, bazata pe cristalizare modulata si analizã de pattern.Studiu tesigrafic – beneficiar Laboratorul Central Sanitar Veterinar de Diagnostic Bucuresti
- coparticipant la realizarea unui Studiu de evaluare a posibilitatilor de modernizare a tehnicilor de laborator si de monitorare a starii critice a pacientilor in salile de terapie intensiva bazate pe rezultate ale Teoriei Complexitatii – beneficiar Spitalul Clinic nr.2 Iasi

1999 – membru al colectivului de redactie a materialelor prezentate sub  titlul Stiinta Complexitatii – beneficiar Revista Stiinta si Tehnica.

APTITUDINI
- limba engleza, scris si vorbit - foarte bine
- limba greaca, vorbit – suficient, cu posibilitati de reactualizare in timp scurt 
- cunostinte bune de calculator: programe de procesare de text (Word Perfect, Word); programe de prelucrare de date (Excel, Matlab); programe de prelucrare de imagine (Adobe Photoshop, Corel)
- mare adaptabilitate la nou, spirit organizatoric dezvoltat, reale abilitati de comunicare si implicare, posibilitati rapide de invatare

Paleta extrem de larga de domenii abordate, precum si implicarea in actiuni individuale si de grup foarte diverse a determinat formarea unor abilitati ce permit evaluarea situatiilor de criza si gasirea de solutii, mobilizarea si functionarea in conditii de stres si disponibilitatea pentru lucrul in echipa.
 

februarie 2001       drd.ing. Cornelia Munteanu
 
 

Lista de lucrari

1. F.Munteanu, Cornelia Munteanu - Controlul magnetografic subacvatic al îmbinarilor sudate, A3-a sesiune stiintifica "Inginerie, tehnologie si medicina subacvatica, Constanta, 1988.

2. F.Munteanu, Cornelia Munteanu, Andreea Munteanu -Evaluarea calitatii biostructurii prin analiza de pattern, generat de  reactii biochimice complexe in medii poroase - a 3-a Conferinta Nationala de biofizica cu participare internationala, Bucuresti 11-12 noiembrie 1994, Biophysics of cellular signaling,ed.Katona E., Gheorghiu E. 

3. C.Munteanu, D. Zugravescu, C.Suteanu, F.Munteanu (1996) -  The colony of bacteria as a biological sensor; on the possibilities to detect stress variations in rocks, 30th International Geological Congress, Beijing, 4-14 August 1996; section: Seismogeology - earthquake prediction, abstract 1395, vol.3, p.182; 

4. F.Munteanu, Cornelia Munteanu, C.Suteanu, C.Ioana - The Science of Complexity: An overview, Roumanian Biotechnological Letters, vol.2, nr.1, 1997.

5. Cornelia Munteanu, F.Munteanu - Morfogeneza, concept si analiza,  Simpozionul Efectul de forma si implicatiile lui în economie, 15-16 Mai,1997 Bucuresti.