Image of Florin Munteanu
foto: Roberto Quaglia
Florin Munteanu 
 

Carte electronica
Un prim oras virtual
Articole in Presa
O alta CARTE

 (1996)
Proaspat NET-ist. in fata unei noi probleme: 
constructia unei pagini Web!

O provocare ce da scrisului o alta dimeniune! Tensiuni si emoti in fata unei coli albe cresc acum in intesitate cand stau in fata unui ecran, a unui terminal al retelei ce se structureaza continuu aidoma unei fiinte vii si care raspandeste si reflecta mult mai repede si pe o arie nebanuita orice apasare de buton. Este o experienta fascinanta prin intindere si semnificatie, si in orice caz de o anume etica si morala ce poate se naste acum cu fiecare noua pagina Web.

Si poate ar trebui sa precizez inca de la inceput citeva coordonate in care voi dirija prezentarea a ceea ce se va delimita treptat, formind un personaj printre atitea altele, ce poarta numele

 Florin Munteanu. 
Aceasta in primul rind din respect pentru timpul dumneavoastra. Deci, ar merita sa mergeti mai departe daca sunteti interesati de urmatoarele aspecte, ce nu se doresc a fi "reclama propriei persoane" ci o simpla impartasire a unor evenimente ce au marcat pina in acest moment soarta unui om de pe aceasta mica planeta albastra:
 • un experiment trait, care mi-a dat sansa sa ma "joc cu materia", pentru a desprinde treptat nevoia de a cunoaste LEGI, a intelege sensul cuvantului PARADIGMA si limita ei, nevoia unei asumarii unui ideal ca ghid in evolutia personala;
 • personalitati ce mi-au influentat viata;
 • proiecte realizate (tehnologii neconventionale, echipamente si aparate) in perioada 1971-1990 in cadrul Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini din Politehnica bucuresteana, unde am activat pe rind ca asistent universitar, sef de lucrari si apoi lector. O lectie a vietii din care am inteles cit de diferit vedem si construim fata de ceea ce a construit Natura (asa s-au generat proiectele "de la Arborele Cotit la... Copacul Indoit" precum si "De la Marul lui Newton la Marul lui ...Mandelbrot").
 • Piramida de la Pitesti, laborator de cercetare stiintifica fundamentala, din care am inteles ca:
  • un fapt, o simpla observatie poate fi uneori nebanuit de greu de surprins si explicat in termenii utilizati acum de catre omul de stiinta,
  • un colectiv de cercetare interdisciplinara nu se numeste prin concurs, ci se naste prin acomodarea treptata a unui specialist cu mediul complementar lui,
 • Laboratorul personal. Un concept tot atit de util, intr-un domeniu larg de studii precum cel de Calculator personal.
 • Centrul de cerceatre de vacanta -ATLANTYKRON, traditie in dialogul dintre Science Fiction si Stiinta Prospectiva. Experiente realizate cu cea mai moderna aparatura, pe o insula mica de pe Dunare, situata in dreptul localitatii Capidava, 20 de Km de Cernavoda.
 • Jurnal SF, singurul saptaminal de Science Fiction din Europa, gazda a serialului despre Complexitate, Experienta de la Santa Fe, Fractali, Haos, etc.
 • Centrul pentru Studii Complexe, rod al intregii activitati sugerate mai sus, asociatie neguvernamentala si nonprofit ce uneste o serie de specialisti (majoritatea fosti studenti sau colaboratori la diferite contracte de cercetare) din diferite domenii de activitate ce isi propune sa se constituie intr-o interfata intre teoria moderna a dinamicii neliniare si aplicatia tehnica.
 • ASTech Solutions - firma destinata dezvoltarii si transferului tehnologic.  Pune accentul pe utilizarea Instrumentatiei Virtuale in tehnologie, comanda si control si generarea de jocuri, aparatura, cursuri destinate dezvoltarii personale in spiritul unei societati a Cunoasterii.
 • Jurnal de calatorie: Reunion- Oceanul Indian; SUA; Europa (in constructie)
 initiat in 1996, modificat in 1999
ultima verificare februarie 2006