O vizita la Muzeul Geologic!

 

 

Informatii/ Conceptii noi

    1.Oare viata chiar a aparut pe Pamant sau au fost alte planete inaintea noastra care au creat viata?

           2.Exista cu adevarat camp morfogenetic?

           3.Daca da, exista doar pe Pamant sau si pe alte planete?

           4.Ce ‘il determina’?

           5.Exista 7 sisteme de cristalizare (sistemul cubic, sistemul tetragonal, sistemul hexagonal, sistemul trigonal, sistemul rombic, sistemul monoclinic si sistemul triclinic). De unde ‘stiu’ cristalele propriile proprietati ca sa se poata cristaliza conform regulii? (de aici se pune din nou problema campului morfogenetic)

           6.Fascinanta era a dinozaurilor (alte informatii cum ar fi despre oua precum si scoicile uriase de atunci)

         ~ tot vorbind despre dinozauri am descoperit ceva fascinant, desi oarecum utopic; omul a trait contemporan cu dinozaurul?!

Ce m-a facut sa spun aceasta afirmatie: la un moment dat (nu mai stiu sigur in ce pasaj si unde anume) in biblie se face referire la un dinosaur , dar sub numele de hipopotam (sau un animal contemporan mai mare) spunand ceva de genul – avea corpul lung de 7 brazi etc. {imediat ce iau citat concret din biblie din acest subiect  voi reveni}

-          Concluzii

  Depinde foarte mult unghiul din care privesti si felul cum iti este prezentata informatia la un moment dat.

   Muzeul de Geologie poate fi un portal spre alte ‘lumi’- astronomie, astrofizica, geofizica, arheologie… totul depinde de cel care stie sa-ti capteze atentia si de capacitatea ta de a ‘auzi’.

    O vizita la acest muzeu nu poate fi nicicand plictisitoare pentru ca in fiecare zi noi lucruri sunt descoperite si sunt adaugate acestei ‘biblioteci’ fara sfarsit. Chiar daca spatiul nu va mai fi suficient,

Intotdeauna vor fi oameni ce te pot ajuta!