Personalitati

 
Iata o lista a celor care, prin personalitatea lor, prin cunostintele pe care le-au transmis in general unei noi generatii sau prin natura actiunilor la care am participat sub indrumarea lor sau impreuna cu ei, au contribuit la propria-mi formare. (ordinea este legata in general de aspecte cronologice)  
 • Ionel Munteanu - tatal meu, om adevarat, bun parinte care a stiut sa conduca indirect dinamica exploziva a unui "berbec", aflat permanent in cautare de nou. Cel care mi-a pus in mana primul tranzistor (in clasa 1), a transformat fanteziile adolescentei in realitate (mi-a transpus in materie primul giroscop, partile mecanice  ale primului magnetofon pe care l-am construit prin 1968), care m-a ajutat sa deprind indirect desenul tehnic, coptandu-ma la 16 ani in colectivul de tehnoredactare a cartilor pe care le-a scris (Presarea la rece, Tehnologia si utilajul presarii etc.). El a fost si unul din primii "studenti" ai Centrului pentru Studii Complexe, caci a descoperit la pensie fiind, ca mai exista ceva ce nu fusese cuprins in modul sau de formalizare lineara cu care se obisnuise de o viata. A descoperit, sub indrumarea mea de data asta, geometria fractala, dinamica haotica, probleme ale interactiunii dintre minte si materie, psihologia cuantica, geometria spatiului 4-D, si atatea altele. Am avut astfel marea bucurie de a putea contribui si eu un pic la implinirea sa! In ultimii ani rolurile s-au inversat. Eu eram "parintele" si el "copilul ascultator" care incita permanent cu intrebari. El mi-a dat sansa sa inteleg ce inseamna cu-adevarat legatura dintre generatii! In ultimul sau an de viata i-am  descoperit si o alta dimeniune: poezia. Scrisese zeci de poezi, avea o mica carte tinuta "in secret" si pe care am citit-o din pacate dupa trecerea lui in nefiinta. Cateva poezii mi-au relevat dimeniuni pe care nu i le banuisem. Ii multumesc din suflet pentru tot ceea ce a facut pentru mine, el, alaturi de sotia sa si mama mea care si-a daruit intreaga viata pentru a ma creste, dezvolta, educa. Lor le multumesc si ma voi ruga intotdeauna pentru evolutia lor spirituala in lumea de Dincolo......
 • Prof. Muranschi A. - profesor de fizica de la liceul Unirea din Brasov ; cel ce mi-a dat incredere in fortele mele, mi-a indus placerea pentru fizica aplicata si cercetare experimentala.
 • Prof. Dolphi Drimer - sef de catedra la Institutul Politehnic Bucuresti, actualul Rector al Primei Universitati particulare (Universitatea Ecologica Bucuresti)
 • Prof Gheorghe Zgura - Tehnologia Deformarilor plastice, actual Rector al Universitatii Politehnice Bucuresti
 • Academician Radu Voinea - Cursul de mecanica si Sisteme dinamice
 • Prof. Cezar Fluierasu - Catedra de electrotehnica, Institutul Politehnic Bucuresti
 • Prof.Dr. Mihail D. Nicu - seful catedrei de Biotehnologie din Institutul Politehnic Bucuresti
 • Dr. Marioara Godeanu - sef colectiv de cercetare in Institutul Central de Biologie din Bucuresti, coordonatoarea experimentului de la Pitesti;  mi-a permis sa imi verific atatea idei in cel mai neobisnuit laborator de cercetare din tara: Piramida de la Pitesti.
 • Academician Mihai Draganescu - profesor la facultatea de Electronica, autorul Ortofizicii.
 • Prof. Victor Sahleanu - seful sectiei de antropologie din Institutul de Medicina si Farmacie din Bucuresti caruia ii multumesc pentru discutii ("pentru prima confruntare - infruntare" pe teme de informatie si ortofizica)
 • Aviator Doru Davidovici - pilot pe supersonic, autor a numeroase carti ( de la romane la poezie si science fiction) prieten in "ale semenilor intru ratiune".
 • Prof. Mircea Rusu - profesor Facultatea de Fizica din Bucuresti; cel ce mi-a aratat pentru prima data cum arata un fractal si mi-a vorbit despre haos. 
 • Prof. Anton Dumitriu - autor al manualelor de logica, al multor carti de filosofie
 • Prof. Dorel Zugravescu - director al Institutului de Geodinamica al Academiei Romane; Cel care mi-a aratat paradisul orhideelor din Insula Reunion- Oceanul Indian si m-a condus cu ochi rafinat prin frumusetile unui oras ce radiaza istorie: Parisul.
 • Roberto Quaglia - scriitor italian de Science Fiction, primul om ce m-a initiat in tainele lucrului pe retea. Cel care a dat titlul acestei pagini si a realizat fotomontajul (Florin printre fractali)
 • Pierre de Hillerin - directorul Centrului de Cercetare pentru Problemele Sportului; cel ce s-a alaturat inca din 1993 efortului meu de a genera si structura ceea ce azi se numeste Scoala Itineranta.